Bewegingsstoelen F.A.M.E.

Naast slenderbanken beschikt Bewegingsstudio Sanjula over een aantal bewegingsstoelen van F.A.M.E.

F.A.M.E.

Fit And Motorized Exercise

F.A.M.E. staat voor Fit And Motorized Exercise.

F.A.M.E. bestaat uit een zevental gemotoriseerde toestellen. Ieder toestel traint meerdere spiergroepen tegelijkertijd. De trainingsprogramma’s zijn door de gebruiker in te stellen op zijn of haar persoonlijke situatie en wensen. Ieder kan op zijn/haar eigen niveau het circuit afwerken. De gebruikers kunnen zelf bepalen hoe zwaar ze hun spieren en gewrichten willen belasten. Dat kan van onbelast tot belast. Hiermee verschillen de apparaten van “gewone” fitnesstoestellen.

Omdat de toestellen gemotoriseerd zijn, kunnen mensen met een slechte conditie of een beperking volstaan met het volgen van de bewegingen die het toestel maakt. Degenen die stevig willen trainen kunnen kracht uitoefenen door de beweging van het toestel actief mee te maken.

Doordat de F.A.M.E. toestellen elektromotorisch worden aangedreven, ontstaat er een regelmatig patroon van bewegen. De spieractiviteit is hierdoor verantwoord en gecontroleerd zonder gevaar voor overbelasting.

Mensen met een minder goede conditie of een beperking kunnen volstaan met het volgen van de bewegingen die het toestel maakt. Personen die stevig willen trainen kunnen kracht uitoefenen door actief met de beweging van het toestel mee te werken.

Op ieder toestel traint u 2,5 minuten. Optimaal is om het circuit 2x te doorlopen zodat u in totaal een half uur bezig bent met de training. Tenminste 2x per week 40 minuten trainen is voldoende voor een gezonde en verantwoorde training en worden kracht, conditie en figuur aanmerkelijk verbeterd.

Voor wie is F.A.M.E. geschikt?

fitter en sterker willen worden

hun conditie willen verbeteren

prijs stellen op individuele aandacht

houden van kleinschaligheid en gezelligheid