slenderbanken

Onze bewegingsbanken zijn geschikt voor iedereen.

bewegingsbanken

Slenderbanken van
Shapemaster

In onze bewegingsstudio maken wij gebruik van slenderbanken van het merk Shapemaster. Oefenen op deze slenderbanken heeft verschillende doeleinden:

gewrichten soepel maken

spieren versterken

stimuleren van lymfe- en bloedsomloop

verbeteren van de houding

verlichting bij (lage) rugklachten

figuurcorrectie

Ontspanning

U traint, onder persoonlijke begeleiding, op zeven gemotoriseerde banken, elk afzonderlijk in snelheid instelbaar. Gedurende 8 minuten per bank stimuleert en traint u (onbelast) de spieren, telkens in een apart gedeelte van het lichaam. De slenderbanken vergroten de beweeglijkheid en de flexibiliteit en verbeteren de spierkracht. Bij 8 minuten op de slenderbank spannen de spieren ongeveer 120 keer aan.

Voor wie is Slenderen geschikt
Slenderen is geschikt voor bijna iedereen. De slenderbanken dragen het lichaamsgewicht waardoor er tijdens het doen van de oefeningen geen zwaartekracht overwonnen hoeft te worden en het u weinig inspanning kost. Iedereen heeft hier baat bij maar met name mensen met een lichamelijke beperking. Denk hierbij aan mensen met onder andere MS (Multiple Sclerose), reuma, fibromyalgie of lage rugklachten.

onze banken

bewegen voor iedereen

Bums and Tums

De unieke beweging van dit apparaat zorgt ervoor dat de buik- en heupspieren weer sterk en strak worden. Tevens mobiliseert het de bekkenbodem-spieren en de wervel-kolom. Tijdens de oefening worden de onderrug en billen zachtjes gemasseerd.

Hip/Waist Trimmer

Op de rug is deze bank geschikt voor het trainen van de been-spieren. Dit gaat cellulitis tegen. Op de buik is dit een goede oefening om de spieren van de billen en de heupen te trainen en soepel te houden.

Tummy Toner

In de opgaande beweging worden de buikspieren versterkt, in de neergaande beweging de spieren van de billen en onderrug.

Leg Toner

De draaiende beweging van de voetsteunen zorgt voor een versterking van de beenspieren.

Thigh Trimmer

Deze bank verstevigt de spieren aan de binnen en buitenkant van de dijen en heupen. De bank kan zowel op de rug als ook op de buik worden gebruikt.

Circulator / Rower

Deze bank heeft twee functies. De roei-oefening verstevigt de borst- en armspieren. In de relaxfunctie wordt de bloed- en lymfatische circulatie gestimuleerd.

Upper Body Toner

De combinatie van oefeningen die op deze bank mogelijk zijn, zijn ideaal voor het trainen van het bovenlichaam, omdat de borst, schouders en de bovenrug getraind worden tijdens het strekken en aanspannen van de spieren bij de ribbenkast.